Missie & Visie

Missie

Kruisstraat 5 is een Zorgboerderij in Neer waar kinderen en jongeren terecht kunnen wanneer de thuissituatie problematisch is of het voor (jong) volwassenen even moeilijk is om deel te nemen aan de maatschappij. Dit kan in de vorm van dagbesteding, dagopvang en vaste bewoning. Hierbij zijn persoonlijke ontwikkeling, rust en respect voor elkaar en natuur de kernpunten.

Visie

Voor de toekomst wil kruisstraat 5 haar zorg uitbreiden in de vorm van ambulante zorg zoals wonen onder begeleiding en (studie)loopbaanbegeleiding. Hierbij zijn uitbreiding van zakelijke netwerken en groei in professionaliteit de speerpunten.

Waar houden we verder rekening mee?

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen.

De wetenschap heeft onderzocht dat beide vormen van voeding invloed hebben op de gedragingen van met name kinderen en jongeren in de groei van hun leven. Door hier aandacht aan te besteden, heeft dit een positieve invloed op de ontwikkeling van de kinderen en de jongeren.

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

 

EmailPrint