Missie & Visie

Missie

Kruisstraat 5  voor een bijzonder verblijf is een langgevel  boerderij  van 1785 in Neer waar mensen  terecht kunnen als het thuis even niet gaat. Ieder mens is geconditioneerd door zijn of haar opvoeding en gedachten. Iedereen ziet de wereld vanuit zijn of haar eigen denken en daardoor kunnen er vele conflicten ontstaan. Door de Coronamaatregelen zijn er nu veel meer mensen depressief geworden omdat ze in hun flat moeten zitten en er nauwelijks uit kunnen. We weten allemaal dat onder de jongeren zelfmoord veel hoger is geworden omdat ze geen enkel uitzicht meer zien in deze maatschappij waarin steeds meer vrijheden worden afgenomen.

In deze tijd zijn veel mensen gedwongen om anders te gaan kijken naar hun leven. Alles lijkt in te storten , maar is dat wel zo? Misschien krijg je nu eindelijk de kans om dicht bij je zelf te komen en alles wat je tot nu toe hebt gedaan  en gedacht en aangenomen voor de waarheid onder de loep t e leggen . Is jouw waarheid dezelfde als de waarheid van je partner of familieleden en komen er nu in ene door verschillende gezichtspunten verwijdering in de familie en vrienden? Dat kan behoorlijk zeer doen en de wereld kan dan in ene zo op haar kop komen te staan, dat je  niet meer kan zien, hoe nu verder.

Voor jongeren tussen 18  en 25 jaar bieden wij een tijdelijke  woonplek aan om hen te helpen  om zelgstandig te kunnen gaan wonen en leven. Wij helpen hen om weer een opleiding te volgen of een baan. Wij maken hen wegwijs in de wereld van de volwassenen.

Onze missie is, om zeker in deze tijd een sociaal-maatschappelijk vangnet te zijn voor deze mensen.

Wat kunnen wij  bieden.:

Onderdak om de kwetsbare groep mensen weer te helpen hun leven te aanvaarden. Een mooie leef en eetbare tuin , die m.b.v. LLTB voorzien is van diverse fruit en notenbomen. De ander bomen zijn zaailingen van de bomen die er al stonden. Wij hebben een waterloop gecreeerd om de dieren hier een drink en broedplaats te geven. Vele salamanders, uilen, vleermuizen, ijsvogels, libelles en kikkers hebben hun thuis hier al gevonden, en in de houtwal zie je regelmatig de Salamanders voorbij schieten en andere kleine bewoners.

 

Wij willen onze moestuin verder uitbreiden om meer mensen de gelegenheid te bieden om met hun handen in moeder natuur te werken. Ook kunnen de mensen met onze honden wandelen in het prachtige Leudal.

 

d.m.v. de Ur-im stoel en Broncode stoel, mensen te leren om meer in zichzelf te gaan geloven, te leren loslaten van oude overtuigingen, (die vaak van anderen komen). Te leren om weer in je eigen wijze kracht te mogen staan en blij te zijn met de leermomenten, die je in deze wereld aangereikt krijgt.   Als je  even uit de ontstane moeilijke situaties stapt , kan je beter zien.  Niets is fout alleen maar een andere manier van denken. Je leert bij ons om je te verbinden met je Oerzelf , die in het oog van de storm in alle rust afwacht en het laat gebeuren, zonder er zelf aan mee te doen. Vandaaruit kan je de wereld en vooral jezelf en familie en vrienden met compassie  bezien zonder verwachtingen. Hierdoor creëer je jouw eigen wereld vanuit rust en liefde, waarin iedereen mag zijn zoals die is en vooral denkt.

En natuurlijk komen er emoties, die zullen er altijd zijn, maar die energie in beweging hoeft je niet meer naar de diepte te trekken, Je kan er naar kijken en laten gaan.

Wij bieden je heel graag deze reis naar jezelf aan. Dat kan op individuele basis,  of in groeps verband , via workshops

zie workshops…

 

 

rust en respect voor elkaar en natuur de kernpunten.

Visie

Voor de toekomst willen wij een lichtplek zijn, op deze mooie boerderij, voor groepen en individuele mensen om zichzelf te mogen omarmen. Wij bieden de ruimte aan voor andere coaches, die een prachtige stilteplek zoeken voor hun mooie lichtwerk. Ook bieden we de ruimte aan voor mensen, die even tijdelijk weg willen uit de drukte van de stad en die graag mee willen helpen in de tuin, moestuin en het bouwen van Tinyhuisjes, om zo het lichtwerk te kunnen verspreiden . Er is mogelijkheid om eigen Tinyhuisjes te bouwen om zo off grid te kunnen gaan wonen .

Waar houden we verder rekening mee?

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen.

De wetenschap heeft onderzocht dat beide vormen van voeding invloed hebben op de gedragingen van mensen. Door hier aandacht aan te besteden, heeft dit een positieve invloed op de ontwikkeling van je gezondheid in zijn totaliteit.

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Dit gebeurd bij ons d.m.v. de Ur-im stoel en de Broncodestoel

 

EmailPrint