Sound energie

als je de geheimen van het universum wilt vinden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie.”

NIKOLA TESLA

We leven in een energetische wereld en de Nieuwe Wetenschap heeft bewezen dat alle voelende en niet-voelende wezens gemaakt zijn van energieën, ongeacht de materie zoals de Newtoniaanse Fysica ons heeft doen geloven  via  schoolboeken . We zijn allemaal gemaakt van trillingen van de stoel waarop je zit, je laptop voor je, naar de bomen, de televisie en de persoon naast je.

Kwantumfysica heeft een diepgaande revolutie teweeggebracht in de manier waarop we dingen zien en hoe sommige dingen gewoon niet kunnen worden gezien, gemeten, alleen maar gevoeld.  Elke trilling heeft zijn eigen frequentie. Energie reageert ook en laat de stroom van bewustzijn toe. Geluid is een van de krachtigste vormen van energie die er bestaan en het kan ook helend zijn.

Geluidsgenezing is een uitstekend, krachtig maar eenvoudig zelf herstellend hulpmiddel dat men eerder in zijn genezingsreis kan introduceren. De laatste jaren  zijn er verschillende vormen van klankhealing onderzocht (binaurale, kundalini mantra’s) waarbij de basis van trillingen en frequentie hetzelfde zijn.

Een van de oudste wetenschap van soundheling is Solfeggio Frequentie therapie

WAT ZIJN SOLFEGGIO FREQUENTIES?

Historisch geassocieerd met meditatiemuziek die door Gregoriaanse monniken werd gebruikt in hun meditatiegezangen in de 11e eeuw, waren de Gregoriaanse gezangen gebaseerd op de oorspronkelijke zes solfège-frequenties (396hz – 417hz – 528hz – 639hz – 741hz – 852hz). De oorspronkelijke toonladder bestond uit zes oplopende noten toegewezen aan Ut-Re-Mi-Fa-Sol-La. Elke solfège-melodie is gebaseerd op een frequentie waarvan wordt aangenomen dat deze het onderbewustzijn en de bewuste geest beïnvloedt, je energie in evenwicht brengt en genezing met het universum stimuleert. Van de oudheid tot de moderne tijd is muziek  altijd als helend beschouwd . Muziek krijgt grote betekenis in de Bijbel, in de Griekse mythologie en zelfs onder de Griekse filosofen, zoals Aristoteles en Plato.

De getallen 3, 6 en 9 zijn de fundamentele worteltrillingen van de solfègefrequenties. ( Nikola Tesla noemde deze frequenties dan ook de goddelijke frequenties)

De oorspronkelijke frequenties werden verondersteld verloren te zijn gegaan als gevolg van de introductie van verschillende afstemmingsmethoden uit de oudheid en onze huidige moderne samenleving. Oude tuningpraktijken gebruikten een systeem van tuning dat bekend staat als “Just Intonation. ” De techniek produceert een veel zuiverder geluid door pure intervallen tussen noten te gebruiken die wiskundig gerelateerd waren aan kleine verhoudingen. De moderne samenleving heeft sindsdien een stemmethode gebruikt die bekend staat als “Twelve-Tone Equal Temperament” van de 16e eeuw tot vandaag. Er wordt aangenomen dat de geïntroduceerde schaal meer op angst gebaseerde, onderdrukte emoties en een gebrek aan bewustzijn creëert die allemaal energetisch verbonden zijn met manifeste fysieke afwijkingen of ziekten. Vanaf de tweede wereldoorlog heeft men afgesproken om alle instrumenten te stemmen om  de A  op 440Hz  te zetten. Dit mede doordat orkesten de wereld over konden reizen en zo gemakkelijker samen konden spelen.

Door naar de Solfegio  frequenties te luisteren, openen we onze geest, lichaam en ziel om te harmoniseren met de melodie van het Universum en van de Aarde, waar wij een deel van uitmaken.

Luisteren naar verschillende frequenties verbetert het afpellen van negatieve energetische blokkades. Ze moedigen ook emotionele bevrijding in ons aan. Elke toon heeft een specifiek helend vermogen voor je energetische veld en stimuleert ‘zuiverende’ effecten en het is mogelijk om je een beetje down te voelen, voordat je daarna de rust en vrede voelt. Maar het is ook gebruikelijk om de kalme en vredige toestand direct daarna te voelen. Luister  wel naar jouw lijf en emoties , want iedereen reageert anders.

Als je alleen de grootsheid van de 3, 6 en 9 zou kennen,
dan zou je een sleutel tot het universum hebben.
– NIKOLA TESLA

Resonantietherapie

Ervaringen in alternatieve geneeskunde over de hele wereld maken duidelijk dat lichaamscellen kunnen worden geregenereerd door een behandeling met elektromagnetische golven, ook wel resonantietherapie genoemd. In dit regeneratieproces kunnen verminderde lichaamsfuncties weer worden hersteld, op een volledig natuurlijke manier.

Resonantietherapie is in het begin van de twintigste eeuw herontdekt nadat wetenschappers onafhankelijk van elkaar verschillende facetten van dit fenomeen onderzochten. Onder andere George LakhovskyNikola TeslaRoyal RifeWilhelm ReichHulda Clark en Antoine Prioré hebben belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van resonantietherapie. Lees meer over het ontstaan van resonantietherapie en de grondleggers hiervan op de pagina’s over Royal Rife en andere wetenschappers. via youtube.

EmailPrint